Lambang Pada Jata Negara

Lambang negara malaysia – wikipedia bahasa melayu, Lambang malaysia atau lebih dikenali sebagai jata negara (tulisan jawi:جات نڬارا) mempunyai maksud, ciri, dan nilai sesebuah negara. negara yang menggunakan jata negara telah menggabungkan ciri yang ada oleh sesebuah negara itu. elemen dan sentimen seperti bunga raya yang diterapkan dalam jata negara malaysia menunjukkan bunga ini

Lambang malaysia – wikipedia bahasa indonesia, Lambang negara bagian. di bagian atas perisai, terdapat lima bilah keris yang melambangkan lima negara bagian (johor, kedah, perlis, kelantan, dan terengganu) yang tidak tergabung dalam negeri-negeri melayu bersekutu pada tahun 1895–1946.

Logo maksud jata negara malaysia, Lambang malaysia, atau jata negara menunjukkan bintang pecah 14 menandakan 13 buah negeri yang terkandung dalam persekutuan malaysia, dan kerajaan persekutuan, manakala bintang bersama-sama anak bulan itu tanda agama islam – agama rasmi malaysia.

Lambang malaysia – wikipedia bahasa melayu, ensiklopedia bebas, Harimau merupakan lambang yang penting di negara-negara seperti malaysia dan india. pada lambang negara malaysia (jata negara), dua ekor harimau yang berdiri di kedua-dua belah perisai melambangkan kekuatan dan keberanian. lambang harimau juga digunakan pada logo syarikat malaysia seperti maybank dan proton.

Latar belakang jata negara

638 x 826 jpeg 94kB, Latar belakang jata negara

Bahasa Jiwa Bangsa: Latar Belakang Jata Negara


981 x 515 jpeg 80kB, Bahasa Jiwa Bangsa: Latar Belakang Jata Negara

Nota ringkas temu duga SPP

638 x 442 jpeg 56kB, Nota ringkas temu duga SPP

SEJARAH SPM: LAMBANG-LAMBANG NEGARA

615 x 322 gif 27kB, SEJARAH SPM: LAMBANG-LAMBANG NEGARA

Latar Belakang Jata Negara & Bendera Negeri Malaysia ...

400 x 373 jpeg 54kB, Latar Belakang Jata Negara & Bendera Negeri Malaysia …

SEJARAH TUGU NEGARA | TUGU PERINGATAN NEGARA - Projek Travel

1600 x 1275 jpeg 323kB, SEJARAH TUGU NEGARA | TUGU PERINGATAN NEGARA – Projek Travel

Nota ringkas temu duga SPP

Jata negara ~ lambang & maksud lambang negara malaysia Jata negara malaysia lambang persekutuan tanah melayu diperkenankan diwartakan oleh raja-raja melayu 30 mei 1952. reka bentuk jata negara diusahakan oleh jabatan ukur menggunakan enam warna. jata negara menunjukkan bintang pecah 14 menandakan 13 buah negeri sebuah wilayah persekutuan terkandung persekutuan malaysia, kerajaan

Jata Negara ~ Lambang & Maksud Lambang Negara Malaysia

Lambang Pada Jata Negara